Bokmässan i Rinkeby återuppstår som Rinkeby Bokfestival

Bokfestivalen i Rinkeby återuppstår. Arkivbild: Ali Lorestani/TT.

Bokmässan i Rinkeby återuppstår. Festivalen arrangerades i förorten Rinkeby nordväst om Stockholm mellan 1993 och 2007, och nu får den en uppföljare.

Den nya upplagan som får namnet Rinkeby Bokfestival initieras av Sorin Masifi och förlagsredaktören och journalisten Maria Bodin. Den genomförs genom ett samarbete mellan Rinkeby Folkets Hus och Rinkeby bibliotek.

”Det blir en bred festival som firar läsning i alla dess former. Samtidigt lyfter vi särskilt fram det vi tycker är utmärkande för svensk samtidslitteratur: det flerspråkiga och mångkulturella, berättelserna om migration och flykt”, säger Maria Bodin i ett pressmeddelande som Svensk Bokhandel har tagit del av.

Bokfestivalen i Rinkeby arrangeras den 26-27 maj.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter