De kan få Borås Tidnings debutantpris 2023

Linnéa Sjödin har nominerats till Borås Tidnings debutantpris för "Bortom Amerika". Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.

Sorin Masifi, Linnéa Sjödin, Kristoffer Appelvik Lax, Mimmi Jensen Gellerhed och Mikael Yvesand – alla har de chans att tilldelas Borås Tidnings debutantpris 2023.

Sorin Masifi är nominerad för diktsamlingen Staten systrarna dikten (Norstedt) och Linnéa Sjödin för den sinnliga kortromanen Bortom Amerika (Nirstedt/litteratur). Mikael Yvesand har fått stor uppmärksamhet för sin roman Häng City (Polaris) som, enligt juryn, ”gestaltar den riktningslösa pojkenergin mellan lek och våld”.

Även Kristoffer Appelvik Lax med Och vardagen då när vi stryker och kardar seriöst (20TAL Bok) och Mimmi Jensen Gellerhed med Vaken (Albert Bonniers) är nominerade till priset som delas ut den 9 mars i Borås. Bland tidigare pristagare märks Lotta Lotass, Jonas Hassen Khemiri, Stina Stoor och Marit Kapla.

Text: TT/Boktugg

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.