Stridsbergs bok Kärlekens Antarktis kan få pris på Dublin Literary Award

Sara Stridsberg. Arkivbild: Duygu Getiren/TT.

Sara Stridsbergs roman Kärlekens Antarktis kan vinna pris på Dublin Literary Award. Boken finns med på den långa nomineringslistan tillsammans med 69 andra böcker, skriver Svensk bokhandel, SvB.

Boken gavs ut av Albert Bonniers förlag i Sverige 2018 och är även översatt till engelska vilket är en förutsättning för att kunna tilldelas priset

Priset gick tidigare under namnet Impac-priset och har delats ut sedan 1996. Prissumman är på 100 000 euro, motsvarande runt 1,1 miljoner kronor.

En kortare nomineringslista presenteras den 28 mars och vinnaren koras på den internationella litteraturfestivalen i Dublin den 25 maj.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.