Bokfabriken rekryterar Johanna Rydergren som ny förläggare

Johanna Rydergren. blir ny förläggare på Bokfabriken. Foto: Pressbild.

Bokfabriken rekryterar ytterligare en stark förläggare; Johanna Rydergren. Hon kommer närmast från WAPI men har tidigare jobbat på HarperCollins och Bonnierförlagen.

– Vi växer så det knakar och behövde stärka upp oss på förläggarsidan. Johanna har ett grundmurat rykte som skicklig och driven förläggare och med hennes bakgrund kan vi nu också stärka oss på feelgood-fronten. Extra bonus är att hon nyligen flyttat till Malmö vilket möjliggör att hon kan sitta på vårt huvudkontor, säger Bokfabrikens VD Lasse Brahme i ett pressmeddelande.

Johanna Rydergren har jobbat på Bonnierförlagen samt HarperCollins och kommer nu senast från ljudboksförlaget WAPI. Några av de författare hon varit förläggare för är Emelie Schepp, Mariette Lindstein och Eli Åhman Owetz.

– Jag har följt Bokfabrikens starka utveckling och ser fram emot att bli en del av det dynamiska team som skapat många stora boksuccéer. Spänning och feelgood ligger mig varmt om hjärtat, och jag är förväntansfull inför att arbeta med några av förlagets befintliga storsäljande författarskap och att förvärva framtidens stjärnor, säger Johanna Rydergren i samma pressmeddelande.

Hon tillträder sin nya tjänst på Bokfabriken i Malmö den 13 Mars 2023.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter