Tom Hardy spelar seriemördare i filmatisering av Lars Keplers ”Lazarus”

Tom Hardy ska spela seriemördare när svenska deckarparet Keplers bok blir tv-serie. Arkivbild: Joel Ryan/AP/TT.

Svenska kriminalduon Lars Keplers bok ”Lazarus” ska bli tv-serie på Apple TV+. ”Lazarus” är Keplers sjunde bok i serien om kriminalkommissarie Joona Linna.

Bokens seriemördare Jurek Walter ska spelas av Tom Hardy, uppger Deadline. Zazie Beetz, känd från bland annat ”Atlanta”, spelar polisen Saga Bauer.

Den norske manusförfattaren Øystein Karlsen ska skriva, producera och regissera. Han har tidigare regisserat norska tv-serien ”Exit”.

Bakom pseudonymen Lars Kepler står författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Deras böcker har sålt i över 17 miljoner exemplar världen över.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,