David Axelsson debuterar med romanen Ett skrivet blad

David Axelsson

Min fascination för berättande är till stor del fascinationen av att skapa en egen värld. I verkligheten kan vi (som bäst) styra över vårt eget agerande, medan vi i sagan tar oss makten att bestämma även omvärldens reaktioner. Att skriva är att vara maktfullkomlig, varför folk som ägnar sig åt sådant borde ses med stor skepsis.

Jag har alltid dragits till verk som utforskar just makten i det kreativa skapandet. Böcker som Stephen Kings Misery och filmer som The Truman Show knuffar sina respektive skaparfigurer ut från bakom skynket och tvingar dem att interagera med det de skapat. De religiösa liknelserna skriver sig själva.

Till vardags skriver vi alla historier om oss själva; historien om Självbilden är så viktig att vi gärna offrar tid, pengar och frihet för att hålla handlingen spännande och stringent. I min debutroman Ett skrivet blad möter vi en huvudkaraktär vars historia har tappat gnistan. En mystisk dramatiker erbjuder sig att åtgärda detta. Frågan är bara till vilket pris.”

Ett skrivet blad

Ett skrivet blad

Nyexade journalisten Lina har världen framför sina fötter. Hon lyckades snärja jobbet på den stora tidningen och har ett stabilt och tryggt förhållande med ingenjören Johan. Hon borde vara lycklig, men tillvaron känns snarare tråkig och kvav.

Hon beklagar sig för en främling som visar sig vara en märklig dramatiker med sargat rykte. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.