Rushdie kommer inte att marknadsföra ny roman

Salman Rushdies nya roman kommer på engelska 9 februari och på svenska i april. Arkiv: Rogelio V Solis/AP/TT.

Fem månader efter det våldsamma attentatet mot Salman Rushdie kommer författarens nya roman, ”Victory city”, dock utan några offentliga framträdanden från Rushdie.

Hans agent Andrew Wylie berättar att Rushdies återhämtning går framåt, men att han inte kommer att tala inför publik i samband med att nya romanen ges ut, skriver The Guardian.

Segerstaden som kommer på svenska i april var färdigskriven innan Rushdie blev knivhuggen under ett framträdande på Chautauqua Institution i delstaten New York. Efter attentatet har Salman Rushdie förlorat synen på ett öga och kan inte längre använda en hand.

”Victory city”, som romanen heter på engelska, publiceras den 9 februari. I samband med utgivningen medverkar författarna Margaret Atwood och Neil Gaiman vid ett gratis onlineevent som arrangeras tillsammans med Amerikanska Pen, Kanadensiska Pen och Engelska Pen.

Även om Rushdie inte göra några offentliga framträdanden är han tillbaka på Twitter där han bland annat stöttat sin kollega, författaren Hanif Kureishi, som genomgått en ryggradsoperation efter att ha fallit illa under ett besök i Rom. Även han twittrar:

”Min vän Salman Rushdie, en av de modigaste män jag vet…. skriver till mig varje dag och uppmuntrar mig att ha tålamod. Han borde veta. Han ger mig mod.”

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.