Niklas Hallin debuterar med en bok om monster, människor och filosofi från g­ravkammaren

Niklas Hallin

Jag började utveckla datorspel tidigt i mitt liv. Spelutveckling sammanför det konstnärliga med det systematiska, och nu utvecklar jag hela spel helt själv. Jag är enstörig men inte misantropisk.

Jag släppte Yono and the Celestial Elephants 2017, och nu i år, 2023, är det dags för mitt nästa stora spelsläpp: Molly Medusa.

Men datorspel har också en del begränsningar. Komplexiteten… den är hög, men den ligger på andra områden. Ett spel måste först och främst fungera tekniskt – tematiken blir alltid sekundär.  Romanformatet tillåter tempot att vara långsammare; tankarna får tid att jäsa, nyanser får utrymme att framträda. Redan lilla tonårs-Niklas insåg att han skulle behöva vänta tills han blev ”vuxen” innan han kunde skriva moget nog för en roman. Efter Yono tittade jag på mitt liv och frågade mig själv: Är jag kanske lite vuxen nu? Är det kanske dags?

Väntan var väl värd. Jag har studerat konst och filosofi under tiden. Jag har lärt mig om språk och poesi. Min debutroman är frukten.

Nattglim

Nattglim

- Jag kan inte lämna ditt slott, sa Astrid ursäktande.

- Jag vet.

- Hon hörde hur gångjärnen till dörren började gnissla, och hur monstrets beniga fötter släpades över golvet där ute. När hon ännu en gång tittade upp från sitt gömställe var dörren stängd. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL