Elin Benthin debuterar med en upptäcktsfärd i skogens vackra värld

Elin Benthin. Fotogaf: Jakob Benthin

Jag har egentligen aldrig haft en dröm om att bli författare, däremot konstnär. Och när jag en gång i mörkaste januari satt och utforskade en ny sida av mitt måleri insåg jag att jag kanske skulle kunna nå ut med denna nya typ av illustrationer genom en barnbok. Fokuset för mitt måleri ligger i att väcka inspiration, nyfikenhet och wow-känsla hos betraktaren. Det finns något rent och genuint i enkla illustrationer av naturen som tilltalar mig. Det kan aldrig bli gammalt och gjort. Jag tror det ligger djupt inbäddat i vår instinkt att vilja bekanta oss med naturen; att vilja avbilda den. Lära oss något om den tidigt i livet. Vi är beroende av den och det är av största vikt att vi gör vårt bästa för att ta hand om den.

Akvarellens transparens och ändlösa värld av kombinationer av kulörer ger ett så generöst verktyg jag gärna använder för att kunna illustrera vår älskade natur. Förhoppningsvis föds ett litet intresse, ett litet frö av tillgivenhet till naturen, inombords en liten person som kan få gro och växa sig till ett stort vackert träd med tiden. Att kanske få vara en liten del av den processen är för mig en ynnest och det som inspirerar mig till att fortsätta utforska det oupptäckta.

Skogens vackra värld

Skogens vackra värld

Följ med på upptäcktsfärd in i skogens vackra värld! Både liten och stor kan njuta av de sagolika illustrationerna i akvarell. Låt er tillsammans förundras av allt det vackra från skogens alla hörn, om och om igen. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.