Elin Benthin debuterar med en upptäcktsfärd i skogens vackra värld

Elin Benthin. Fotogaf: Jakob Benthin

Jag har egentligen aldrig haft en dröm om att bli författare, däremot konstnär. Och när jag en gång i mörkaste januari satt och utforskade en ny sida av mitt måleri insåg jag att jag kanske skulle kunna nå ut med denna nya typ av illustrationer genom en barnbok. Fokuset för mitt måleri ligger i att väcka inspiration, nyfikenhet och wow-känsla hos betraktaren. Det finns något rent och genuint i enkla illustrationer av naturen som tilltalar mig. Det kan aldrig bli gammalt och gjort. Jag tror det ligger djupt inbäddat i vår instinkt att vilja bekanta oss med naturen; att vilja avbilda den. Lära oss något om den tidigt i livet. Vi är beroende av den och det är av största vikt att vi gör vårt bästa för att ta hand om den.

Akvarellens transparens och ändlösa värld av kombinationer av kulörer ger ett så generöst verktyg jag gärna använder för att kunna illustrera vår älskade natur. Förhoppningsvis föds ett litet intresse, ett litet frö av tillgivenhet till naturen, inombords en liten person som kan få gro och växa sig till ett stort vackert träd med tiden. Att kanske få vara en liten del av den processen är för mig en ynnest och det som inspirerar mig till att fortsätta utforska det oupptäckta.

[Book: ISBN hittades ej]

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.