fbpx

John Ajvide Lindqvist medverkar i ny skräckpodd från Sveriges Radio

John Ajvide Lindqvist. Foto: Pontus Bergman, Sveriges Radio.

I skräckpodden Skymningsland deltar en handfull författare med nyskrivna berättelser från svenskt 1980-tal. Serien har premiär den 26 april 2019.

Skymningsland är en ny poddserie från Sveriges Radio P1 med nyskriven skräck av kända svenska författare. Temat är svenska 1980-tal och avsnitten är fristående. Historien i det första avsnittet, som släpps den 26 april 2019, står John Ajvide Lindqvist bakom.

Berättelsen Idag, imorgon och alltid som har specialskrivits för Skymningsland handlar om en tonårskille som mitt under rapporteringen av Palmemordet blir haffad för snatteri av en märklig kvinnlig vakt. Hon tar honom till ett förhörsrum och pekar på en dörr. ”Om du går ut genom den dörren förändras allt.”

ANNONS

– Jag kom upp till Åhléns för att snatta skivor och såg en massa människor samlade runt en teve. Och så småningom förstod jag att Palme hade blivit mördad, säger John Ajvide Lindqvist om den verkliga bakgrunden till historien i ett pressmeddelande. Så det började med att jag ville använda mig av det ögonblicket, som för mig definierar åttiotalet, och därifrån tänkte jag – okej, vad kan hända sedan då?

I kommande avsnitt gestaltas berättelser av Mara Lee, Inger Edelfeldt, Johannes Pinter, Jessica Schiefauer och Madeleine Bäck. Berättarrösten i Skymningsland görs av Kardo Razzazi. Regissör är Rojda Sekersöz, som vann Guldbagge för årets nykomling 2018 för sin regi i filmen Dröm vidare. Musiken är specialkomponerad av Krister Linder.

Läs även ett långt reportage med John Ajvide Lindqvist om hur hans författarskap tog sin början, som nyligen har låsts upp från att ha legat bakom betalvägg.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny