Nytt ljuddrama tolkar Nobelpristagaren Annie Ernaux

Lola Zackow och Jonas Karlsson tolkar Ernaux i ett nytt ljuddrama. Pressbild: Mattias Ahlm.

Sveriges Radio förnyar sitt Nobeldrama – de ljuddramer skrivna utifrån ett verk av årets Nobelpristagare i litteratur som man har producerat i 20 år. I år har regissören och dramatikern Lola Zackow fått tolka Nobelpristagaren Annie Ernaux.

Zackows ”Ernaux’ flickor” handlar om en flickas första intima möte med en äldre man och är inspirerad framför allt av författarens ”En flickas memoarer”.

”Ernaux litterära gärning har berört mig som mest när hon avhandlat den kollektiva och djupt ooriginella erfarenheten av att vara en flicka och bli till genom annans blick. Med hjälp av Ernaux klassiska stilgrepp ville jag skapa ett ljuddrama som leker med gränserna mellan dåtid och nutid, subjekt och objekt, makt och maktlöshet”, säger Lola Zackow i ett pressmeddelande.

Lola Zackow gör rollen som ”Flickan” och rollen som ”Mannen” görs av skådespelaren Jonas Karlsson. Årets Nobeldrama sänds i P1 på Nobeldagen lördagen den 10 december.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.