Prinsessan Sofia läser högt i Barnradion under Läslovet

Prinsessan Sofia läser sagan ”Viktors nya tröja” i Barnradions läslovsspecial. Pressbild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Fem kända föräldrar läser högt ur sina favoritböcker i Sveriges Radios läslovsspecial. Bland dem finns prinsessan Sofia, som läser Viktors nya tröja av Camilla Gunnarsson.

Prinsessan Sofia inleder Barnradions läslovsvecka den 31 oktober. Därefter följer Brita Zackari, som på tisdagen läser ur ”Såret” av författaren Emma Adbåge.

”Kan man inte läsa själv så är det härligt att lyssna och läsa tillsammans. För att lyfta just betydelsen av sagor har Barnradion valt att låta fem kända föräldrar läsa in en av sina favoritböcker – kanske en bok som de själva läst för sina barn? Genom dessa röster och sagor hoppas vi kunna inspirera fler familjer att läsa, och lyssna, tillsammans”, säger Per Palmqvist, exekutiv producent för Barnradion, i ett pressmeddelande.

Nassim Al Fakir läser sagan Björnen och pianot av David Litchfield. Nour El-Refai läser två böcker: Miriam och den magiska tröjan av John och Johan Valencia samt Varför finns jag? av Karin Salmson. Avslutar veckan gör David Sundin, som läser Gropen av Emma Adbåge.

Läslovsspecialen sänds måndag–fredag i P4 klockan 18.43 och finns i Sveriges Radio Play.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL