Camilla Läckbergs nya bok slog lyssningsrekord hos Bookbeat

Camilla Läckberg. Foto: Magnus Ragnvid

Läckbergs nya roman En bur av guld slog rekord hos Bookbeat under lanseringshelgen – med över 14 procent av alla lyssnade timmar.

I helgen slog Camilla Läckbergs nya spänningsroman En bur av guld rekord hos Bookbeat, och petade därmed Lars Keplers Lazarus från tronen. Över 14 procent av alla lyssningstimmar utgjordes av del ett i Läckbergs nya serie Fayes hämnd.

– Vilken fantastisk start för Camilla Läckbergs nya serie! Ännu roligare är att både lyssnarna och kritikerna verkligen gillar boken. De första tusen användarna har gett den betyg 4,21 av 5 och den har fått många bra recensioner, säger Anna Riklund, Head of Content Curation på BookBeat, i ett pressmeddelande.

Som vi skrev flitigt om i förra veckan släpptes En bur av guld inte hos Bookbets konkurrent Storytel, eftersom Bonnierförlagen och Storytel inte kan enas om ersättningsmodell. Detta har troligtvis bidragit till bokens rekordsiffror hos Bookbeat (som ägs av Bonnierförlagen). Bonniers strategi att locka över Läckberg-läsare till Bookbeat verkar alltså ha lyckats, i alla fall kortsiktigt.

I en tidigare version av artikeln förekom felaktiga uppgifter om när En bur av guld släpptes på Bookbeat. Ljudboken släpptes i sin helhet på Bookbeat den 11 april, samtidigt som i övriga kanaler.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,