fbpx

Camilla Läckbergs nya bok slog lyssningsrekord hos Bookbeat

Camilla Läckberg. Foto: Magnus Ragnvid

Läckbergs nya roman En bur av guld slog rekord hos Bookbeat under lanseringshelgen – med över 14 procent av alla lyssnade timmar.

I helgen slog Camilla Läckbergs nya spänningsroman En bur av guld rekord hos Bookbeat, och petade därmed Lars Keplers Lazarus från tronen. Över 14 procent av alla lyssningstimmar utgjordes av del ett i Läckbergs nya serie Fayes hämnd.

– Vilken fantastisk start för Camilla Läckbergs nya serie! Ännu roligare är att både lyssnarna och kritikerna verkligen gillar boken. De första tusen användarna har gett den betyg 4,21 av 5 och den har fått många bra recensioner, säger Anna Riklund, Head of Content Curation på BookBeat, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Som vi skrev flitigt om i förra veckan släpptes En bur av guld inte hos Bookbets konkurrent Storytel, eftersom Bonnierförlagen och Storytel inte kan enas om ersättningsmodell. Detta har troligtvis bidragit till bokens rekordsiffror hos Bookbeat (som ägs av Bonnierförlagen). Bonniers strategi att locka över Läckberg-läsare till Bookbeat verkar alltså ha lyckats, i alla fall kortsiktigt.

I en tidigare version av artikeln förekom felaktiga uppgifter om när En bur av guld släpptes på Bookbeat. Ljudboken släpptes i sin helhet på Bookbeat den 11 april, samtidigt som i övriga kanaler.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny