fbpx

Idag släpps Camilla Läckbergs nya roman En bur av guld

Camilla Läckberg. Foto: Magnus Ragnvid

Camilla Läckberg släpper idag sin första vuxenroman sedan 2017 och drar med det igång en ny serie. En bur av guld ges ut samtidigt i flera europeiska länder.

Våren 2017 kom Häxan ut, bok 10 i den omåttligt populära deckarserien om Fjällbacka. Idag, nästan exakt två år senare, etablerar Camilla Läckberg en ny serie: Fayes hämnd. Den första boken heter En bur av guld och släpps på Bokförlaget Forum.

En bur av guld är en spänningsroman, en ”mörk och våldsam berättelse om svek, hämnd och upprättelse”, enligt förlaget. Den är också en passionerad hyllning till systerskapet, och huvudkaraktären Faye föddes enligt Camilla Läckberg ur frustrationen över det faktum att kvinnor tvingar sina kroppar och själar att underordna sig snäva normer.

– Alla vet vad en ’fin flicka’ är. Fina flickor är behagliga, lågmälda och biter ihop och går vidare oavsett vad de utsätts för. Det senaste året har visat oss att kvinnor som höjer rösten och talar ut upplevs som hotfulla. Med En bur av guld vill jag visa vad som händer när kvinnor går till handling och flyttar sin lojalitet från männen till sig själva och andra kvinnor, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

ANNONS

Hon säger också att hon i En bur av guld har utmanat sig själv mer än någonsin förr, både som författare och som kvinna.

– Jag har pressat mig långt utanför min bekvämlighetszon, och jag hade inte vågat skriva den tidigare. Men jag har blivit modigare och starkare genom åren, och nu är det dags. Jag hoppas verkligen att mina läsare kommer att gilla den, säger Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg har sålt 23 miljoner böcker i över 60 länder och är den sjätte mest lästa författaren i Europa. En bur av guld släpps samtidigt i flertalet länder runtom i Europa, och med samma omslag – vilket inte är helt vanligt.

– Vi är glada över att Camilla Läckbergs svenska läsare kommer att kunna dela mötet med Faye och En bur av guld med hennes utländska fans. Jag tror också att många nya läsare kommer att upptäcka Camilla Läckberg med den här boken, som ligger helt rätt i tiden och skiljer sig markant från hennes Fjällbackaserie, säger Adam Dahlin, förlagschef på Bokförlaget Forum, i pressmeddelandet.

ANNONS

Under våren åker Camilla Läckberg på en lanseringsturné runtom i Europa och besöker Norge, Tyskland, Danmark, Finland, Nederländerna, Polen, Italien, Frankrike och Spanien.

Igår, dagen före denna stora release, kom nyheten att Bonniers stoppar alla nya ljudböcker från att läggas upp på Storytels streamingtjänst, däribland inläsningen av En bur av guld. Hos den Bonnierägda streamingtjänsten Bookbeat har användarna däremot kunnat provlyssna i 20 minuter på Läckbergs nya sedan slutet av mars. Gissningsvis kommer nu både en och annan Läckbergdyrkande Storytelanvändare lockas att åtminstone registrera sig för en gratis provperiod hos konkurrenten Bookbeat.

En bur av guld

En bur av guld

  • Förlag: Bokförlaget Forum
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2019-04-11
  • ISBN: 9789137152684
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny