Bookbeat lönsamt i Q4-2023

Niclas Sandin, vd BookBeat. Foto: Andreas Carlfors

📈 Streamingekonomi. Bookbeat var lönsamt på Ebita-nivå under det fjärde kvartalet 2023. Nu är målet att visa lönsamhet på helåret 2024. Bookbeat omsatte i fjol 1,1 miljarder kr och antalet betalande användare ökade med 28 procent till 915.000.
– Nu täcker kassaflödet våra marknadsinvesteringar utomlands och förhoppningsvis om några år ska vi ha en omsättning på 2 miljarder kronor sammanlagt, säger VD Niclas Sandin till Di Digital.
Andra intressanta siffror som framkommer i intervjun är att Bookbeat har 250 000 användare i Sverige som står för 28 % av omsättningen. Finland är största marknaden med 300 000 användare och i Tyskland närmar man sig 300 Mkr i omsättning vilket borde kunna räknas om till runt 200 000 abonnenter.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL