ANNONS

Rekord för Lazarus av Lars Kepler på Bookbeat

I helgen var det många som valde att lyssna till nya Lars Kepler bland Bookbeats abonnenter. Bakgrundsfoto: Pixabay.

Lazarus, den sjunde delen i Lars Keplers populära serie om Joona Linna, släpptes i fredags. Boken slog rekord redan under sina första tre dagar i streamingtjänsten Bookbeat.

Boktugg skrev i fredags om hur de fysiska återförsäljarna slogs om att erbjuda lägsta pris på den nya boken av Lars Kepler, en förväntad storsäljare. Adlibris påpekade då att prenumerationstjänsterna bidrar till prisdumpningen.

Kanske låg det något i det för Bookbeat skriver idag i ett pressmeddelande att Lazarus slog rekord i helgen. Aldrig tidigare har en bok lyssnats på så många timmar under så kort tidsperiod i tjänsten.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Vi hade förstås höga förväntningar på den här boken, men kunde ändå aldrig ana hur stort intresset skulle vara. Den bästa jämförelsen är väl lanseringen av senaste Millenniumboken förra hösten. Tre dagar efter släppet har Keplers nya bok lyssnats nästan fyra gånger så många timmar som den. Den rivstarten gör Lazarus till vår mest lyssnade bok under de första tre försäljningsdagarna, säger Anna Riklund, Head of Content Curation på Bookbeat.

Nu har Bookbeat visserligen betydligt fler (dubbelt så många?) prenumeranter idag som då Millenniumboken släpptes, men det är likväl tydligt att stora boksläpp som marknadsförs kraftigt ger effekt på lyssningen i streamingtjänsterna.

Lazarus är den sjunde delen i Lars Keplers serie om Joona Linna. Totalt har de tidigare böckerna sålt i fyra miljoner exemplar i Sverige och i ytterligare flera miljoner världen över. Förra boken sålde över 500 000 exemplar i Sverige.

– BookBeats data visar att Lars Keplers böcker går hem i alla målgrupper och både hos kvinnor och män. Gamla som unga lyssnar på Kepler. Böckerna är skrivna på ett sådant sätt att det inte verkar gå att sluta lyssna på dem när du väl tryckt på play, säger Anna Riklund.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se