fbpx

Rekord för Lazarus av Lars Kepler på Bookbeat

I helgen var det många som valde att lyssna till nya Lars Kepler bland Bookbeats abonnenter. Bakgrundsfoto: Pixabay.

Lazarus, den sjunde delen i Lars Keplers populära serie om Joona Linna, släpptes i fredags. Boken slog rekord redan under sina första tre dagar i streamingtjänsten Bookbeat.

Boktugg skrev i fredags om hur de fysiska återförsäljarna slogs om att erbjuda lägsta pris på den nya boken av Lars Kepler, en förväntad storsäljare. Adlibris påpekade då att prenumerationstjänsterna bidrar till prisdumpningen.

Kanske låg det något i det för Bookbeat skriver idag i ett pressmeddelande att Lazarus slog rekord i helgen. Aldrig tidigare har en bok lyssnats på så många timmar under så kort tidsperiod i tjänsten.

– Vi hade förstås höga förväntningar på den här boken, men kunde ändå aldrig ana hur stort intresset skulle vara. Den bästa jämförelsen är väl lanseringen av senaste Millenniumboken förra hösten. Tre dagar efter släppet har Keplers nya bok lyssnats nästan fyra gånger så många timmar som den. Den rivstarten gör Lazarus till vår mest lyssnade bok under de första tre försäljningsdagarna, säger Anna Riklund, Head of Content Curation på Bookbeat.

ANNONS

Nu har Bookbeat visserligen betydligt fler (dubbelt så många?) prenumeranter idag som då Millenniumboken släpptes, men det är likväl tydligt att stora boksläpp som marknadsförs kraftigt ger effekt på lyssningen i streamingtjänsterna.

Lazarus är den sjunde delen i Lars Keplers serie om Joona Linna. Totalt har de tidigare böckerna sålt i fyra miljoner exemplar i Sverige och i ytterligare flera miljoner världen över. Förra boken sålde över 500 000 exemplar i Sverige.

– BookBeats data visar att Lars Keplers böcker går hem i alla målgrupper och både hos kvinnor och män. Gamla som unga lyssnar på Kepler. Böckerna är skrivna på ett sådant sätt att det inte verkar gå att sluta lyssna på dem när du väl tryckt på play, säger Anna Riklund.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny