Sten-Ove Sundlöf debuterar med Piotr Vanja Kiev : en kärleksroman

Sten-Ove Sundlöf

Jag bor i Örnsköldsvik, har en bakgrund inom musiken som pedagog men ger skrivandet allt mer tid.

Jag har skrivit i hela mitt liv med tyngdpunkt till perioder av livet som varit färgade av små eller större kriser. Då har skrivandet fungerat som en ventil och ett sätt att få syn på mig själv och min omgivning. Poesi och noveller. 

Skrivandet fick en större plats då jag gick kursen “Skapande svenska A”  2013, Umeå Universitet. Då utvecklade jag skrivandet genom de övningar som vi utmanades med. Att läsa egna texter och ta del av andras var mycket utvecklande. B- och C-kurser tog vid.

Jag gillar att experimentera med olika tempo i texten. Korta meningar, långa meningar. Borra med texten på en punkt med detaljer för att sedan flyga och ge en fågelvy. Jag älskar att utmanas i en, för mig, obekant kontext. 

Mitt skrivande förlägger jag ofta till caféer och bibliotek. Omgiven av människor, rörelse, samtal och böcker. En i Inspirerande miljö och då jag älskar att fika är det helt rätt ställe för mig.

Piotr Vanja Kiev : en kärleksroman

Piotr Vanja Kiev : en kärleksroman

”Varför ska det vara så himla svårt?” undrar Piotr, en ung ukrainare. Han och Vanja möts på universitetet i Kiev och blir förälskade, men deras kärlek möts av hån och till och med våld. Fördomarna från familj och samhälle är starka och relationen sätts dagligen på prov. Sten- Ove Sundlöf berättar i sin debutroman om de utmaningar som kan omge en samkönad kärleksrelation. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.