Sofie Löfberg debuterar med Draggängarna

Sofie Löfberg. Fotograf bild: Nils Schmidt

Min barndoms sommarlov spenderade jag på en gård i Dalarna. Medan min farmor, en enastående varm och humoristisk kvinna, stod vid spisen och stekte plättar cyklade jag runt bland öppna landskap och fantiserade ihop historier. Men kreativitet var sällan något som uppmuntrades i en Stockholmsförort på 1990-talet och med stämpeln som duktig flicka vilandes på mina axlar satsade jag på en karriär inom finansbranschen. Men något skavde och jag började längta bort från karriären och storstaden. Ibland krävs det en smula tur, i det här fallet i form av en dalkarl, för att våga flytta och ändra bana i livet.

Draggängarna tog form när vårt andra barn kom till världen och de första delarna är skrivna i ett badrum. Till ljudet av en torktumlare och med en bebis som inte ville sova någon annanstans än i bärsele, började jag skriva. Många månader senare hade jag ett färdigt manus. Och två små barn som flyttat in till sina sängar.

Draggängarna

Draggängarna

Som karriärist på en av landets största banker kämpar Sanna Olars med att finna mening med tillvaron. Bland självupptagna män i skräddarsydda kostymer gror självföraktet.

I ett försök att hitta tillbaka till sig själv återvänder hon till den idylliska barndomsbyn i hjärtat av Dalarna. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.