Hovrättsförhandling mot Håkan Nesser inleds

I fjol friades Håkan Nesser från tre fall av grovt skattebrott. Åklagaren överklagade och nu inleds hovrättsförhandling i målet. På bilden syns författaren med advokat Conny Cedermark i Stockholms tingsrätt. Arkivbild: ANDERS WIKLUND/TT.

På tisdagen inleds hovrättsförhandlingen mot författaren Håkan Nesser som står åtalad för tre fall av grovt skattebrott.

Nesser friades i fjol i tingsrätten men domen överklagades av åklagaren, som även överklagade frikännandet av hans ekonomiska rådgivare och en tredje person som också stod åtalad.

Författaren åtalades sommaren 2022 för tre fall av grovt skattebrott. Detta till följd av oredovisade utbetalningar och intäkter från ett utlandsregistrerat bolag mellan 2013 och 2015, i samband med att han flyttade tillbaka till Sverige och då bytte skattehemvist.

Han har hela tiden nekat till brott och har beskrivit det som ett oavsiktligt misstag.

– Det finns bara en historia och det är att vår ekonomiska rådgivare gjorde en tabbe, eller möjligtvis två, och det har han tagit på sig, har Håkan Nesser tidigare sagt till TT.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,