Du visar för närvarande Yan Lianke släpper ny bok i svensk översättning
Författaren Yan Liankes släpper boken Kvinnorna. Foto: Shiyi Peng.

Yan Lianke släpper ny bok i svensk översättning

Han är en av de mest tongivande rösterna i den kinesiska litteraturen av idag. En av allt färre, eftersom många författarkollegor tvingats in i tystnad eller självcensur.

Yan Lianke har hyllats som en mästerlig satiriker och samhällsskildrare, flitigt översatt till många språk, och omnämns ofta i diskussionen kring stora litterära priser. I en lång rad romaner skildrar han allt från kulturrevolution och fattiga majsbönder till moderna tiders partimärkta rövarkapitalism. Vissa av dessa kan ges ut i hemlandet, andra inte.

I sin nya bok, Kvinnorna, följer han upp den självbiografiska berättelse som påbörjades i Tre bröder (2021). Här får vi följa kvinnorna i Yan Liankes hemby och släkt, en humoristisk och vildsint berättelse om de kvinnor som format honom som människa och författare. Själv beskriver han den som en målning av kinesiska kvinnors skratt och tårar över de senaste hundra åren.

Anna Gustafsson Chen är översättare och har introducerat en rad kinesiska författare med sina översättningar till svenska.

Kvinnorna

Kvinnorna

  • Förlag: Weyler Förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2024-05-01
  • ISBN: 9789127182936