Jimmy Håkansson debuterar med Kapitel Noll

Jimmy Håkansson.

”När ska du skriva en bok?”

Jag vet inte hur många gånger jag har fått den frågan. Om man som jag jobbar som journalist och copywriter är det underförstått att vad man egentligen vill göra är att skriva är en roman.

Men varför skulle jag vilja skriva en bok? När jag har fått ynnesten och privilegiet att skriva nördiga essäer, roliga recensioner, bitska krönikor och grotta ner mig i dokumentärer om populärkulturella ämnen som jag verkligen brinner för. Vad mer kunde jag önska mig?

Jag vet inte vad det var som till slut kom i kapp mig. Åren? Någon form av oundviklig identitetskris som alltid letar upp en skribent när de nått en viss plats i livet? Eller den där förbannade förbränningsmotorn jag bär i bröstet som hela tiden vill uppåt, framåt och vidare.

Oavsett vad fanns det något som pockade på mig, från insidan, och ställde den där irriterande frågan om och om igen. ”När ska du skriva en bok?”. Det ena ledde till det andra som orsakade det tredje som utlöste en kedja av händelser och, ja … här är vi. 

Kapitel Noll

Kapitel Noll

Hur lever man upp till förväntningar som är omöjliga att infria? Efter framgångarna med debuten Luftfickor flyr Niklas Schön rampljuset. I författarens frånvaro formas en kult kring verket och dess upphovsman tills han 19 år senare gör comeback. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.