Ny och prisbelönt bok ger unika inblickar i Lego-familjen och skildrar företagets osannolika framgångsresa

Även om Lego har funnits i nästan ett sekel är det först nu som ägarfamiljen gått med på att berätta historien om Lego. Kritikerrosade författaren Jens Andersen tar läsaren tillbaka från början och berättar om familjen som skapade en liten leksak och byggde upp ett stort imperium.

– Min bok skildrar ett globalt företag och en dansk familj och släkt som i 90 år har försvarat barns rätt att leka och som anser att vuxna måste ge plats för barnet inom dem, berättar Jens Andersen och fortsätter:
– Vem har inte som barn, eller vuxen, älskat att leka med Lego, denna lika ikoniska som geniala leksak? Historien om Lego är en saga som skildrar två diametralt olika ämnen: business och lek. Jag ville berätta sagan om Lego med familjens egen röst.

Genom intervjuer med Kjeld Kirk Kristiansen som representerar den tredje generationen av familjeföretaget och med tillgång till det enorma Lego-arkivet, fångar Jens Andersen i Ett liv med Lego 100 år av lek och business. Den fängslande och stundvis dramatiska berättelsen tar sin början år 1916 när Ole Kirk Christiansen tog över en snickerverkstad i Billund på Jylland – och avrundas 90 år senare då Lego är ett globalt imperium och ett av de mest älskade varumärkena på planeten.

Boken är rikt illustrerad med bilder ur familjens släktalbum och från Legos enorma arkiv vid huvudkontoret i Billund.

Utgivning: 28 september
Första recensionsdag:
 20 oktober

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.