Lars Noréns sista roman ges ut postumt hösten 2024

Lars Noréns sista roman ges ut postumt. Arkivbild: FREDRIK SANDBERG/TT.

Lars Noréns sista roman ges ut i höst. ”En liten roman” låg på författaren och dramatikerns nattduksbord vid hans bortgång 2021 och presenteras av förlaget som ”ett av de sista verken i ett stort författarskap”.

Vid sidan av poesi och dramatik skrev Lars Norén även ett fåtal romaner, framför allt under sitt tidiga författarskap. Bland de mest uppmärksammade finns ”Biskötarna” från 1970 som utspelas bland narkomaner, kriminella och prostituerade i Stockholm under några sommarveckor i slutet av 1960-talet.

”En liten roman” kommer den 6 september och presenteras som ”olik mycket” av det som Lars Norén annars skrev under sina sista år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.