Karantänsyssla för bokälskare: bygg din egen bokhandel – i Lego

Nu kan du bygga din egen bokhandel hemma i köket. Bild: © Lego

Har du tråkigt där hemma under coronakarantänen? Ett sätt att få tiden att gå (förutom genom att läsa böcker förstås) är att bygga din egen miniatyrbokhandel – i Lego. 

Först och främst uppmanar vi till att stödja de lokala bokhandlarna i denna svåra tid. Genom att köpa böcker, eller låna på biblioteket, stöttar du också författare och förlag. Men om du av någon anledning sitter i karantän och inte bör gå ut bland folk begränsas dina valmöjligheter en smula. 

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Att lyssna på ljudböcker eller läsa eböcker är förstås att bra alternativ (här kan du läsa vårt test av prenumerationstjänsterna Storytel, Bookbeat, Nextory och Bokus play).

Men för att hålla motoriken och hjärnan igång är det också bra att ha något att göra med händerna. Så vi gick på jakt.

Hur många av oss har inte nostalgiska minnen av att bygga Lego som barn? För den som inte visste det finns Lego även för vuxna.

För boknördar med barnasinnet kvar hittade vi en Lego-byggsats till en bokhandel. Modulen är öppningsbar och har tre våningar, bokhyllor, skyltfönster och läshörna, plus ett tillhörande boningshus. Totalt består bygget av 2 504 delar. Det kanske kan bidra med sysselsättning i ett par dagar åtminstone? 

Lego Creator Expert Bokhandel finns att köpa till exempel hos Lego och hos Skavileka.se.

Produktbild © Lego.
Produktbild © Lego.

Och varför inte varva byggandet med att läsa en bok på samma tema? Här är några passande boktips:

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.