ANNONS

Baek Heena (foto: Privat) och Jacqueline Woodson (foto: Stefan Tell).

Två Alma-pristagare syns på Bokmässan Play

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Under Bokmässan 2020 är det premiär för en film om årets Alma-pristagare Baek Heena. Dessutom visas ett samtal med 2018 års pristagare Jacqueline Woodson.

Fredagen den 25 september är det premiär för filmen om bilderboksskaparen Baek Heena, regisserad av Young Hoon Lee. I filmen möter tittaren möter Baek Heena hemma i hemstaden Seoul där hon lever och skapar sina böcker. Hon berättar om skaparångest, idéerna bakom sina minutiöst uppbyggda bilderböcker och vad Alma-priset har betytt för henne. Filmen visas kl 14.30–14.45 i spåret Extrainsatt.

Baek Heena, bilderbokskonstnär från Seoul, Sydkorea, har bland annat skrivit böckerna Molnbullar, En fe på badhuset och Magiska godiskulor.

Söndagen den 27 september deltar 2018 års ALMA-pristagare Jacqueline Woodson i ett samtal med journalisten Nina Svanberg om sin nya vuxenroman Genom märg och ben. Jacqueline Woodson är aktiv inom Black lives matter-rörelsen och har publicerat drygt 30 böcker, från romaner till lyrik och bilderböcker. Rasism är ett återkommande tema i hennes författarskap. Seminariet sänds i samarbete med Sveriges generalkonsulat i New York och arrangeras av Woodsons svenska förlag Natur & Kultur. Samtalet visas kl 17.15–17.45 i spåret New York-studion.

Jacqueline Woodson är från Ohio, USA och är sedan 2018 nationell läsambassadör. Översatt till svenska finns även hennes tidigare böcker Brun flicka drömmer, Den dag du börjar, Närmar du dig mjukt och Fjädrar.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL