Molnbullar

Molnbullar
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Trasten
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor31
Vikt333 gr
Utgiven2019-09-17
SABHcf
ISBN 9789188253804

Baek Heena tilldelas Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) 2020!

Molnbullar handlar om två små katter som vaknar tidigt en morgon och går ut för att titta på regnet när de ser en bit moln som fastnat på en trädgren. De tar med molnet hem till sin mamma som bakar små bullar på det. När de äter av bullarna börjar de sväva, och bestämmer sig för att flyga med en bulle till deras pappa som var sen när han gick iväg till jobbet. När de hittar pappan sitter han fast i en bilkö på en fullsatt buss. Barnen ger honom en bulle så att han också kan flyga och komma fram i tid till jobbet i tid.

Molnbullar är en rolig och annorlunda bilderbok för barn i åldrarna 2 5 år. De detaljrika och underfundiga illustrationerna ger många uppslag till diskussioner och skratt.

Baek Heena är en sydkoreansk författare och illustratör. Hon använder sig av en originell illustrationsteknik där hon bygger upp små miniatyrmiljöer som hon sedan fotograferar av. I hemlandet och över hela Asien är hon en bästsäljande författare och flerfaldigt prisbelönt. De små katterna har blivit såväl teveserie som leksaker i Sydkorea. 

Alternativa stavningar av författarnamnet (beroende på hur koreanskan transkriberas): H i-na Paek, Baek Hee-na, Baek Hee Na