ANNONS

Kampanjen #AuthorsForFireys har samlat in över 4,5 miljoner kronor

Under hashtaggen #AuthorsForFireys har författare samlat in över 4,5 miljoner kronor för att bidra till bekämpningen av bränderna i Australien. Författarna Emily Gale och Nova Weetman lanserade Twitter-kampanjen den 6 januari och fler än 500 författare, illustratörer och förlag har donerat över 1 000 föremål till auktionen. Det handlar om signerade böcker, originalillustrationer, upplevelser och tjänster inom redigering och utgivning, skriver Books and Publishing.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »