ANNONS

Storytels konkurrent Scribd lanserar i Australien

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En av världens största tjänster för digitala böcker är Scribd som har över en miljon betalande prenumeranter men även stoltserar med över 100 miljoner besökare per månad på sin sajt (som även innehåller fritt material).
Från USA har de expanderat till Mexiko och Europa, men främst med engelskspråkigt utbud. Nu lanserar de i Australien med ett pris på 13,99 dollar per månad för obegränsad läsning och lyssning bland två miljoner ebokstitlar och en miljon ljudböcker. Ett antal australiska förlag har titlar på Scribd redan från start: Allen & Unwin, Murdoch Books, Simon & Schuster Australia, HarperCollins Australia and Fremantle Press, enligt Books & Publishing.
Storytel har än så länge inte talat om Australien bland planerade lanseringar.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Varför byggdes det aldrig någon järnväg till Sigtuna?

Det byggdes aldrig någon järnväg mellan Sigtuna och Ängsö – och våra industrisamhällen finns inte längre för de har ersatts av en global by.

Författaren Crister Mattsson bor sedan många år i Sigtuna och har skrivit om flera olika saker.  Även i denna bok har Sigtuna en central roll.

Att järnvägen passerade utanför staden innebar att staden inte utvecklades utan levde kvar i det förgångna. Här finns minnesmärken ända sedan medeltiden och vikingatiden.

Kommunikation har alltid varit den främsta drivkraften för samhällsutveckling,

– Numera lever vi alla i en global by. Den gamla byn har ersatts av den globala, säger han och tillägger:

– Boken är egentligen en filosofisk betraktelse över utvecklingen.

Crister Mattsson bor i Sigtuna. Han har bland annat skrivit böckerna En vägvisare i Sigtuna, och romanen, Det oväntade i Sigtuna.

(...) Läs hela artikeln »