ANNONS

Deckarförfattaren Dag Öhrlund auktionerar ut sitt redigerade manus för välgörenhet

Författaren Dag Öhrlund. Foto: Bengt Alm (Bildmontage: Nils Olsson)

Till och med 2 april kl 19 kan man lägga bud på manuset till Dag Öhrlunds kommande bok. Pengarna går oavkortat till välgörenhetsorganisationen Vid Din Sida. 

– Jag har gjort det här kanske sju, åtta gånger genom åren. Det började med att jag frågade mina Facebookgillare om ett pappersmanus med redaktörens anteckningar i var sopor eller en skatt. Svaret var: Skatt!, berättar Dag Öhrlund.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Han startade då första auktionen och har därefter gjort så med varje manus, detta till förmån för olika välgörenhetsorganisationer (till exempel Läkare utan gränser och Vid Din Sida) samt Sollentuna kvinnojour.

– Auktionen för min kommande bok Den yttersta rättvisan avslutas i kväll kl 19. Högsta budet är just nu 7 000 kronor (otroligt bra i Coronatider). Den förra auktionen slutade på 10 000 kronor och även då gick pengarna till Vid Din Sida.

ANNONS

Den som vinner auktionen betalar in pengarna direkt till organisationen Vid Din Sida. Så fort vinnaren har mejlat Dag ett kvitto på inbetalningen signerar han manuset och skickar iväg det. Förra gången bjöd han även vinnaren, en flygkapten, på middag.

– Jag har 29 000 följare på Facebook och försöker interagera mycket med dem. Jag har själv fått enorm hjälp därigenom, det är som min researchbank, säger Dag.

Den yttersta rättvisan ska komma ut fjortonde maj, så vinnaren får ta del av boken före alla andra. Men än så länge har Dag inte behövt påminna om att inte spoila för andra läsare, det verkar vara underförstått.

– Min duktiga redaktör Gunilla Ahnegård Berg är lite old school, hon vill ha pappersmanus. Förlaget printar ut manuset och sedan kör hon med blyertspenna. Så i manuset finns hennes noteringar om alla mina fel, säger Dag. 

Han har flera gånger utmanat sina författarkollegor att göra detsamma, men hittills känner han inte till någon som följt efter.

– Kanske vill de inte visa sina brister? Sådant struntar jag i, kan man hjälpa till genom så här enkla medel, då bjuder jag på det. Det viktigare än någonsin i Coronatider.

Här hittar du auktionen.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se