fbpx

Hallå där Frida Edman som söker nya redaktörer till Bokmässans seminarieprogram

Frida Edman, affärschef för sektor Kultur & Media inom Svenska Mässan, vilket innebär att hon är ordinarie mässansvarig för Bokmässan. Foto: Svante Örnberg.

Bokmässan är mitt uppe i arbetet med årets seminarieprogram (som släpps i maj) och samtidigt annonserar man nu efter två nya redaktörer som ska ta över inför nästa år. Dessutom får vi svar på om Stordalens förlag har bokat monter till Bokmässan 2019.

Bokmässan i Göteborg går nu ut och söker nya medarbetare, så här skriver de på hemsidan: ”Bokmässan i Göteborg är inne i en utvecklande och spännande fas. Nu söker Bokmässan två kreativa redaktörer som vill vara med och ta Nordens största kulturevenemang till nästa nivå.”

Två nya redaktörer till programgruppen ska tillsättas, vars huvudsakliga uppgift är att kreera Bokmässans seminarieprogram (drygt 300 seminarier) i nära samarbete med förlag och andra utställare. Oskar Ekström är programchef och driver utvecklingen av seminarieprogrammet framåt tillsammans med redaktörerna.

Man letar efter folk som har nätverk i branschen, bra koll på både litteraturhistoria och ny utgivning samt trender och snackisar. Kort sagt någon som kan skapa ett spännande seminarieprogram för Bokmässan och kanske även förnya det.

ANNONS

Är det nya tjänster eller ersättare för folk som slutar?
– Vi har två redaktörer som slutar på Bokmässan som har jobbat hos oss i 18 respektive 13 år. De kommer båda stanna kvar i sina tjänster för att göra klart seminarieprogrammet inför programsläppet i maj, sedan fortsätter de att jobba för oss som konsulter inför genomförandet av Bokmässan 2019. Vi sätter igång rekryteringen redan nu, jättespännande! Vi söker personer som vill fortsätta Bokmässans utvecklingsresa tillsammans med oss, säger Frida Edman, mässansvarig, till Boktugg.

Ska dessa redaktörer delta i urvalet av programpunkter eller mer se till att beskriva dem i text i programmet?
– Båda delar. Som redaktör har man en stor kreativ roll men också ett produktivt ansvar. På Bokmässan jobbar vi från ax till limpa, det är en ynnest att få vara med i hela processen – från idé till färdigt seminarieprogram!

Hur långt framme är ni i arbetet med seminarieprogrammet nu?
– Vi är mitt i en intensiv men kreativ period, programmet utvecklas hela tiden med många intressanta författare. Vi släpper programmet 28 maj, då har vi presskonferens i Stockholm.

Och med tanke på dagens nyhet om att Rebecka Leffler blir VD för Stordalens nya förlag Strawberry Publishing som ska släppa sina första titlar i höst så är frågan given: har blivande storförlaget bokat en monter till Bokmässan 2019?
– Vi uppdaterar vår hemsida kontinuerligt med aktuella utställare, men vi har inte fått en konkret bokning från Strawberry Publishing ännu. Men, de är välkomna att anmäla sig – de bästa placeringarna börjar gå åt, säger Frida Edman.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny