Oskar Ekström blir ny programchef på Bokmässan

Oskar Ekström, ny programchef för Bokmässan i april 2018.

Nu är det klart vem som blir ny programchef för Bokmässan. Oskar Ekström tillträder tjänsten i mitten av april.

Oskar Ekström arbetar för närvarande som verkställande producent för samtal, debatt och film på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Han har tidigare varit projektledare för flera internationella projekt med inriktning mot litteratur och mänskliga rättigheter, bland annat fristäder för förföljda författare, och har lång erfarenhet av samarbeten inom bokbranschen.

– Seminarieprogrammet har varit ryggraden i Bokmässan ända sedan starten, så det är med både stolthet och ödmjukhet som jag går in i den här rollen. Att få möjlighet att utveckla programmet är en väldigt spännande utmaning, säger Oskar Ekström i ett pressmeddelande.

ANNONS

Frida Edman, som är tillförordnad mässansvarig, är nöjd med att kunna välkomna Oskar Ekström till Bokmässan.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

– Det har varit ett stort intresse för tjänsten som programchef för Bokmässan. Oskar Ekström utmärker sig genom sin erfarenhet av programutveckling och sitt breda nätverk inom branschen. Han kommer som programchef, tillsammans med vårt team och våra samarbetspartner, att kunna bidra till en stark utveckling av Bokmässan.

Bokmässan i Göteborg äger i år rum den 27-30 september 2018.

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till åtta böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.