Våga vara snäll-priset delas ut i Pelle Svanslös anda

Våga vara snäll-stipendiet är ett nyinstiftat stipendie som delas ut första gången i slutet av oktober. Stipendiet uppmärksammar främst förskoleelever, förskolelärare och pedagoger som arbetar med att utveckla barns förståelse för allas lika värde.

I år är det 75 år sedan den första boken om Pelle Svanslös släpptes. I böckerna finns en värdegrund att alla är lika värda och att man ska behandlas efter hur man är och vad man gör, inte efter vem man är. Det är denna värdegrund som ligger till grund för Våga vara snäll-stipendiet som delas ut för första gången den 22 oktober.

– I dessa tider känns devisen ”våga vara snäll” mer aktuell än någonsin och kan vi göra skillnad för ett endaste barn så har vi lyckats med den grund som vi vill att Våga vara snäll-stipendiet ska stå för, säger Mats Fromme, vd på Sagogränd AB.

Under jubileumsåret kommer även fyra nya böcker om Pelle Svanslös och hans vänner på Bonnier Carlsen. Författarna Åsa och Michael Rönn baserar sina historier på Gösta Knutssons tidiga historier, men lägger även till lite nyheter.

retired6@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.