Storytels ersättning till förlagen sjönk i Q1-2024

🎧 Ljudboksroyalty. Storytels bruttoersättning per timme till förlagen sjönk från 4,76 kr/h (Q4-2023) till 4,61 kr/h (Q1-2024). Förlag med standardavtal får 50 % av denna ersättning, alltså ca 2,31 kr/h under första kvartalet. Det är dock fortfarande högre än Q1-2023 då standardsersättningen landade på ca 2,15 kr/h. Hur mycket författaren får av denna summa beror på avtal, men vanligen i nyare avtal runt 25 procent.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.