Internationellt intresse för Sverker Sörlins kommande bok

Sverker Sörlins kommande bok Snö är föremål för internationell budgivning. Bild: Pressbild

En vetenskaplig och poetisk berättelse om snö har väckt internationellt intresse. Inför bokmässan i London har det varit budgivning om de internationella rättigheterna till Sverker Sörlins bok med titeln Snö.

Sverker Sörlin är professor i miljöhistoria och författare, bland hans böcker märks såväl populärvetenskapliga texter som akademiska verk och personliga essäer. I boken Snö, som ges ut av Volante i oktober, utforskar han snöns många sidor och dess påverkan på oss i tider där snöns utbredning minskat dramatiskt.

– Det är en bok om vinterns flyktiga skönhet och det magiska i tillvaron, lika mycket poetisk idéhistoria som personlig essä. Det här är Sverker Sörlins återkomst till det breda populärvetenskapliga berättandet, säger förläggare Johan Wirfält i ett pressmeddelande.

Intresset för Snö har visat sig stort och inför bokmässan i London har det varit budgivning om de internationella rättigheterna till boken. Doubleday (Penguin Random House) la ett förhandsbud för att slippa budgivning, en preempt, och fick de brittiska rättigheterna. De tyska rättigheterna vanns av btb (Penguin Random House) och de italienska av Mondadori.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,