Techdirt: Om NY Times vinner mot OpenAI kan andra stämma NYT

⚖️ NYT vs OpenAI. När förhandlingarna mellan OpenAI och NY Times inte ledde framåt bestämde sig NYT för att stämma för upphovsrättsintrång. Men Techdirt analyserar målet och kommer fram till att om NY Times vinner målet så kan det öppna upp för andra medier (och bokförlag) att i sin tur stämma NYT för att de baserat artiklar på deras research. I stora drag tycker Techdirt att stämningen är dåligt underbyggd och likt många andra stämningar skrivna av advokater som egentligen inte behärskar copyrightlagarna.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,