Biografi om Elon Musk av Isaacson – världslansering 12 september

Walter Isaacson har skrivit flera prisbelönta biografier, om bland annat Leonardo da Vinci, Albert Einstein och Steve Jobs. Nu kommer hans bok om Elon Musk. Foto: Patrice Gilbert/Pressbild Fri Tanke.

Fri Tanke ger ut den auktoriserade biografin om Elon Musk. Boken släpps samtidigt i hela världen den 12 september och är skriven av Walter Isaacson, som sedan tidigare är känd för sina biografier om Steve Jobs och Albert Einstein. Musk har inte fått godkänna slutresultatet.

Ingen människa präglar vår tid lika definitivt som technörden och företagsledaren Elon Musk. I Elon Musk av Walter Isaacson skildras den trotsige visionären och innovatören som lotsat världen in i elbilarnas, den privata rymdkapplöpningens och den artificiella intelligensens tidevarv.

I två år har Isaacson följt Musk som en skugga, suttit med på hans möten, gått fabriksronderna och ägnat timme efter timme åt att intervjua Elon själv, hans släkt och vänner samt hans medarbetare och motståndare. Resultatet är en avslöjande skildring från insidan, fylld till brädden av fantastiska berättelser om triumfer och katastrofer, som får oss att ställa frågan: Är de demoner som driver Musk helt enkelt det som krävs för att driva innovation och framsteg?

Ja, och så tog han ju över Twitter – och döpte om det till X.

Elon Musk

Elon Musk

  • Förlag: Fri Tanke
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2023-09-12
  • ISBN: 9789189139411


Under sin uppväxt i Sydafrika blev Elon Musk mobbad och med jämna mellanrum misshandlad i skolan. En dag knuffade ett gäng mobbare ner honom för en betongtrappa och sparkade honom i ansiktet tills det var så sönderslaget att det såg ut som ett enda uppsvällt sår. Han blev kvar på sjukhuset i en hel vecka. Men de fysiska skadorna var trots allt skonsamma jämfört med det psykiska trauma som tillfogades av hans far – ingenjören, skojaren och den karismatiske mytomanen Errol Musk.

I början av 2022 – efter ett år då SpaceX hade skjutit upp trettioen satelliter i omloppsbana, Tesla hade sålt en miljon bilar och Musk själv hade blivit världens rikaste man – beklagade han sitt tvångsmässiga behov att skapa konflikter och drama. ”Jag behöver ställa om min hjärna från krisläge, för det har den varit inställd på i fjorton år nu”, sa han, ”eller egentligen i nästan hela mitt liv.” Det var en vemodig kommentar, inte något nyårslöfte. Samtidigt som han sa det köpte han i hemlighet på sig mängder av aktier i Twitter – världens största och mest extrema skolgård.

Walter Isaacson (f. 1952) är professor i historia, journalist och författare. Han har skrivit flera prisbelönta biografier, om bland annat Steve Jobs och Albert Einstein samt en historik över den digitala revolutionen.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.