Dottern Anna Brandeby Harström skriver bok om Lasse Brandeby

Lasse Brandeby porträtteras i en bok av hans dotter. Arkivbild: Claudio Bresciani / TT.

När komikern och journalisten Lasse Brandeby gick bort 2011 började hans dotter Anna Brandeby Harström formulera sina tankar om sin pappa.

Nu har hon tillsammans med journalisten Lasse Råde slutligen skrivit en bok om honom, med titeln Lasse Brandeby: Vad gör jag nu då?, skriver Göteborgs-Posten. I den varvas Rådes journalistiska och biografiska kapitel med Annas mer personliga berättelser om sin pappa.

Att skriva blev först Anna Brandeby Harströms sätt att bearbeta sorgen.

– Men jag hade också tanken att mina barn skulle få med sig alla de där fantastiska historierna som deras morfar berättade, säger hon.

Lasse Råde har intervjuat mängder av människor som Lasse Brandeby jobbat med.

– Lasse var en fantastisk underbar människa, alltid hjärtat till vänster och alltid uppbragd av orättvisor i världen, säger han.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL