Bookerpriset 2023 – långa listan med nominerade

🏆 Bookerpriset. Nu har den långa listan med 13 nominerade författare/böcker till Bookerpriset släppts. De nominerade kommer från sju länder på fyra kontintenter – men Irland har fyra. Förstapriset är på 50 000 pund (just nu motsvarande 677 000 kr) men alla de sex som tar sig till den korta listan (presenteras i september) får 2500 pund och en specialinbunden utgåva av sin bok. Här är de nominerade, några av författarna finns utgivna på svenska och några av titlarna lär dyka upp här framöver. Fyra debutanter (*) på listan:
Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ (Nigeria) A Spell of Good Things
Sebastian Barry (Irland) Old God’s Time
Sarah Bernstein (Kanada), Study for Obedience
Jonathan Escoffery (USA), If I Survive You (*)
Elaine Feeney (Irland), How to Build a Boat
Paul Harding (USA), This Other Eden
Siân Hughes (UK), Pearl (*)
Viktoria Lloyd-Barlow (UK), All the Little Bird-Hearts (*)
Paul Lynch (Irland), Prophet Song
Martin MacInnes (UK), In Ascension
Chetna Maroo (UK), Western Lane (*)
Paul Murray (Irland), The Bee Sting
Tan Twan Eng (Malaysia), The House of Doors

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,