StjärnDistribution byter namn till Stardist

VD och grundare Peter Boqvist samt Pär Nilsson, sedan 2020 hälftenägare i Stardist. Pär kom då närmast från rollen som vd för konkurrenten Förlagssystem. Pressbild.

Stjärndistribution har ofta förkortats Sdist, men nu översätter man och förkortar till nya namnet Stardist AB för att stärka företagets internationella position.

– Genom att erbjuda en plattform som är mer tillgänglig för kunder från olika länder hoppas vi kunna nå ännu fler utländska kunder och därmed fortsätta växa, säger Stardist vd Peter Boqvist i ett pressmeddelande.  

Bakgrunden till namnbytet är alltså företagets allt större kundkrets utanför Sverige. De senaste åren har Stardist kraftigt utökat sitt sortiment av importerade produkter, främst böcker.

”I dagsläget finns över 7000 utländska titlar i lager för omgående leverans vilket innebär att företaget kan erbjuda sina kunder ett brett utbud av produkter och snabba leveranstider”, skriver företaget. 

För att ytterligare stärka sin position på den internationella marknaden lanserar nu Stardist en engelskspråkig webbplats för återförsäljare utanför Sverige. Företaget kommer, förutom namnbytet, fungera precis som tidigare med samma organisationsnummer, adresser etc.

Stardist inledde sin verksamhet redan 1994 och har sedan dess hjälpt bokförlag och andra företag att nå ut med sina produkter till återförsäljare och konsument. Bland uppdragsgivarna finns drygt 1100 svenska förlag och ett hundratal företag utanför bokbranschen. Företaget omsätter 80 mkr och har 30 anställda i Falun och i Hofors.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.