Per E Åsberg debuterar med spänningsroman i ljudform

Per E Åsberg. Foto: Kurt Rebry

En del brukar säga att de har skrivit ända sedan de kunde hålla i en penna. Att författarskapet varit den livslånga drömmen. Så var det inte för mig. Skrivandet har hela mitt liv varit ett verktyg, en nyttosak för att få saker gjorda i skolan och på jobbet. Det blev mest akademiska artiklar. Torra och täta.

Det förändrades när jag upptäckte kreativt skrivande. Det var en förlösande känsla att själv få sätta premisserna, att låta orden flöda. Skrivandet började ge istället för att ta energi och ungefär där föddes drömmen om en bok som var bra nog att ge ut. Som andra skulle få lika mycket nöje av att läsa som jag hade haft med att skriva den.

Inspirationen till ”Fångarna” var lätt att hitta eftersom jag själv bott i Husby några år, och med mina minnen av området lät jag påhittigheten löpa amok. Karaktärerna dök upp och tog plats. Plotten sprang ur frågan om vad jag själv skulle göra om jag fastnade i en gängkonflikt.

Det tog sju-åtta år och otaliga refuseringar innan jag fick mitt ja, men resan dit var det som bar mig i min vardag. Och slutresultatet blev rätt bra ändå. Jag tror nog att jag fortsätter skriva lite till.

Fångarna

Fångarna

Det är en tidig sommardag i juni. Johan och Fredrik är på väg från Stockholm till lantstället tillsammans med barndomsvännen Nono, som plötsligt hört av sig efter tjugo år. De stannar för en matpaus, men utsätts för ett rånförsök och förföljs upp i Husby, rätt in i armarna på ett av ortens kriminella gäng. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.