Per E Åsberg. Foto: Kurt Rebry

Per E Åsberg debuterar med spänningsroman i ljudform

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En del brukar säga att de har skrivit ända sedan de kunde hålla i en penna. Att författarskapet varit den livslånga drömmen. Så var det inte för mig. Skrivandet har hela mitt liv varit ett verktyg, en nyttosak för att få saker gjorda i skolan och på jobbet. Det blev mest akademiska artiklar. Torra och täta.

Det förändrades när jag upptäckte kreativt skrivande. Det var en förlösande känsla att själv få sätta premisserna, att låta orden flöda. Skrivandet började ge istället för att ta energi och ungefär där föddes drömmen om en bok som var bra nog att ge ut. Som andra skulle få lika mycket nöje av att läsa som jag hade haft med att skriva den.

Inspirationen till ”Fångarna” var lätt att hitta eftersom jag själv bott i Husby några år, och med mina minnen av området lät jag påhittigheten löpa amok. Karaktärerna dök upp och tog plats. Plotten sprang ur frågan om vad jag själv skulle göra om jag fastnade i en gängkonflikt.

Det tog sju-åtta år och otaliga refuseringar innan jag fick mitt ja, men resan dit var det som bar mig i min vardag. Och slutresultatet blev rätt bra ändå. Jag tror nog att jag fortsätter skriva lite till.

Fångarna

Fångarna

Det är en tidig sommardag i juni. Johan och Fredrik är på väg från Stockholm till lantstället tillsammans med barndomsvännen Nono, som plötsligt hört av sig efter tjugo år. De stannar för en matpaus, men utsätts för ett rånförsök och förföljs upp i Husby, rätt in i armarna på ett av ortens kriminella gäng. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.