Storytels topplista vecka 50. Böcker av Dag Öhrlund, Anders Jallai och Sara Blædel. Pressbild.

Storytels topplista v 50-2021: Egenutgivare på andra plats

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Anders Jallai är tvåa på Storytels topplista efter Dag Öhrlund på förra veckans topplista för Storytel.

Det var i fredags som vi rapporterade om föregående veckas topplista för ljudböcker (download och CD). Där låg Anders Jallai etta med sin nya thriller Anomali och det anmärkningsvärda var just att den är utgiven på eget förlag. Den listan omfattar dock inte streaming så frågan var hur det går där?


ANNONS


Jo, rätt bra. Dag Öhrlund är visserligen etta med 419 timmar (som var tvåa på den andra ljudbokstoppen). På topplistan nedan finns inte heller några dubletter som veckan före då flera avsnitt i julkalendern Mordnatt råder, tyst det är i husen upptog flera platser. Lucka 1 är dock den femte mest lyssnade titeln. Dessutom var det större spridning på förlagen denna vecka. Bara fem Storytelägda förlag av tio. Har du koll på vilka?

  1. 419 timmar, Dag Öhrlund, inläst av Stefan Sauk, Lind & Co
  2. Anomali, Anders Jallai, inläst av Reine Brynolfsson, Pub Lic
  3. Kvinna anmäld försvunnen, Sara Blædel, inläst av Frida Hallgren, Storyside
  4. Sly, Sara Strömberg, inläst av Katarina Ewerlöf, Modernista
  5. Mordnatt råder, tyst det är i husen, Lucka 1, Mattias Boström och Sofia Rutbäck Eriksson, inläst av Fredde Granberg, Lind & Co
  6. Allt jag önskar mig till jul, Joanna Bolouri, inläst av Sofia Berntson, Printz Publishing
  7. Ghettolegender, Sammy Jeridi, inläst av Jonas Malmsjö, Bokfabriken
  8. Isbrytare, Kristina Ohlsson, inläst av Martin Wallström, Forum
  9. Djävulens advokat, Katarina Wennstam, inläst av Alexandra Rapaport, Albert Bonniers Förlag
  10. Syndoffer, Jeanette Bergenstav, inläst av Sofia Berntson, Norstedts

Topplistan baseras på antal avslutade ljud- och e-böcker hos Storytel. Vad gäller böcker som är sammanhängande verk som har delats upp i många kortare delar så räknar vi från och med denna vecka endast avslutade lyssningar och läsningar för den första delen, för att ge en mer rättvisande bild av totallyssningen på Storytel Sverige.

ANNONS

Fotnot: Lind & Co, Printz Publishing, Storyside och Norstedts ägs alla av Storytel.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Håkan Jenner skriver om människans livsberättande

När livet kläds i ord är en bok om livsberättande. Håkan Jenner skildrar i en reflekterande essä hur vi människor är engagerade i en ständig berättelse om vårt liv i världen. Händelser, möten, tankar och känslor – allt inarbetas i det som blir en livsberättelse. Och den personliga berättelsen blir inslag i andra berättelser, familje- och släktberättelser, men även i de stora kulturella berättelserna. Eller som det uttrycks i Peter Nilsons roman Äventyret (s. 39):

En människas liv, sade han [ärkeängeln Uriel] högtidligt, är en lång och invecklad berättelse, eller ett snår av berättelser, eller ett brottstycke ur en mycket större berättelse, eller kanske bara ett enda tecken i en väldig och oöverskådlig berättelse som aldrig upphör att berättas, så länge tid rinner.

Hur det ligger till, lite närmare bestämt, med människans berättande blir belyst i den här essän. Här ges en teoretisk inramning till livsberättande, sammanvävd med skönlitterära inslag och tänkares tankar.

Den har recenserats i Bibliotekstjänst/BTJ-häftet, nr 15/2020, där Helena Kubicek Boye skriver: ”Författaren är professor emeritus i pedagogik och hans essä kan utgöra en god grund för samtal kring berättandet som fenomen, men även som reflektionsmaterial på både individ- och gruppnivå. […] Det är en tänkvärd bok som väcker funderingar om att göra livet och dess förlopp begripligt.”

”En pärla till bok” skriver en läsare i en sms-kontakt. ”Jag stannade upp, tänkte och läste sedan vidare.” Det är en bok som berör!

(...) Läs hela artikeln »