Årets läsupplevelse 2021 - plats 20: Vem har sagt något om kärlek? av Elaf Ali. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Årets läsupplevelse 2021 – plats 20: ”Vem har sagt något om kärlek?” av Elaf Ali

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Boken Vem har sagt något om kärlek? av Elaf Ali kom på plats 20 i Boktuggs omröstning om årets läsupplevelse. Vi ställde ett par frågor till författaren.

Vem har sagt något om kärlek? av Elaf Ali är en personlig och gripande skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. En direkt inblick i de förhållningsregler och förbud som präglade författarens uppväxt, och som ingen av klasskompisarna kände till eller fick veta någonting om. Minnena av ett dagligt förtryck som utövades av de människor som stod henne allra närmast.

Vi lät Elaf Ali själv svara på ett par frågor.

Vad har boken betytt för dig?
– Jag är så glad att den här boken finns för jag har redan fått så många meddelanden av personer som känner igen sig och känner sig hjälpta och stärkta av min berättelse. Och det var exakt det jag hoppades på. Den ger ett unikt inifrånperspektiv om en uppväxt med hedersförtryck men lämnar samtidigt läsaren med hopp.

Kan du tipsa om någon av dina egna stora läsupplevelser år 2021?
– Jag blev själv berörd när jag läste Mia Skäringers En kvinnlig komikers dagbok – den lagrade sorgen samt Brev till mannen av Bianca Kronlöf.

Årets läsupplevelse

Boktugg gav läsarna chansen att rösta fram 2021 års största läsupplevelse. Det enda kriteriet var att boken skulle vara utgiven på svenska. Boken kunde tillhöra vilken genre som helst och behövde inte vara släppt i år. De 24 böcker som placerade sig i toppen presenteras under december 2021, från 1 december fram till jul.

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.