Andreas Lindblom Head of Financial Planning & Analysis and Investor Relations på Storytel Foto: Mattias Bardå/Storytel.

Andreas Lindblom ska hjälpa Storytel i relationer med investerare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Investerarna blir allt viktigare för Storytel. Nyanställde Andreas Lindblom blir Head of Financial Planning & Analysis and Investor Relations.

– Jag är glad att välkomna Andreas till Storytel. Hans tidigare erfarenheter blir ovärderliga när vi nu utmanar vårt sätt att driva tillväxt och värdeskapande, och väver in detta i vår externa finansiella berättelse på vår bana mot lönsam tillväxt, säger Sofie Zettergren, CFO på Storytel, i ett pressmeddelande. 

Den senaste månadens börsutveckling har inte varit särskilt rolig läsning varken för anställda på Storytel eller för dem som köpt aktier i bolaget. Eller de som fått betalt i aktier vid uppköp. I måndags var kursen nere under 175 kr, i skrivande stund är den 182 kr att jämföra med 245 kr för en månad sedan (13 september).

Senaste rekryteringen Andreas Lindblom ska förutom det huvudsakliga ansvaret för controllingfunktionen även utveckla Storytels Investor Relations, enligt ett pressmeddelande. Han kommer närmast från rollen som Head of Investor Relations på Hoist Finance, ett publikt bolag noterat på Nasdaq Stockholm. 

– Jag ser fram emot att bli en del av Storytels otroliga resa. Marknadspotentialen inom ljudunderhållning är enorm, och där ligger Storytel i framkant som en av de ledande globala aktörerna. Jag tror att mina tidigare erfarenheter kommer kunna bidra till att hjälpa bolaget att fortsätta utvecklas, och samtidigt säkerställa att externa intressenter förstår strategin för Storytels fortsatta framgång, säger Andreas Lindblom i samma pressmeddelande. 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.


Uppdateras under dagen …