Kristoffer Lind fick minst 79 Mkr för Lind & Co

Jonas Tellander, VD Storytel och Kristoffer Lind, VD för Lind & Co efter storaffären.

Storytel betalade minst 79 Mkr för förlaget Lind & Co. Det framgår av ett pressmeddelande om den nyemission som gjorts för att betala delar av köpesumman.

När Storytel köpte 70 procent av aktierna i Kristoffer Linds förlag Lind & Co meddelades att köpesumman inte skulle offentliggöras. Men även att en del av köpet skulle betalas med aktier.

Idag skriver Storytel i en pressrelease om den nyemission som gjorts med anledning av affären: ”Den 1 april 2021 tillträdde Storytel förvärvet av 70 procent av aktierna i det svenska förlaget Lind & Co. I enlighet med tidigare kommunicerad information erläggs köpeskillingen delvis kontant och delvis genom emission av aktier i Storytel AB (publ). Genom emissionen har idag 343 394 nya B-aktier emitterats. De nya aktierna motsvarar cirka 0,50 procent av det totala antalet aktier och röster i Storytel på en fullt utspädd basis.”

Bolaget skriver vidare:

”Teckningskursen i emissionen om cirka 230,64 kr beräknades som den volymviktade genomsnittskursen för Bolagets B-aktie under de 20 handelsdagar på Nasdaq First North Growth Market som föregick den dag som infaller tre vardagar före den 1 april 2021. Teckning och tilldelning av aktier har genomförts enligt plan och ökningen av Storytels aktiekapital har anmälts för registrering hos Bolagsverket.”

Så hur mycket fick Kristoffer Lind för sitt förlag? Det vet vi inte, eftersom parterna inte berättat hur stor del av köpet som betalats kontant respektive med aktier. Men vi vet nu att det var minst 79,2 Mkr. Eller om vi ser på vad aktiekursen (233,70 kr) är i skrivande stund: 80,3 Mkr.

Kuriosa: Storytel äger 70 procent av Lind & Co. Kristoffer Lind äger ca 0,5 % av Storytel.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,