ANNONS

Kristoffer Lind fick minst 79 Mkr för Lind & Co

Jonas Tellander, VD Storytel och Kristoffer Lind, VD för Lind & Co efter storaffären.

Storytel betalade minst 79 Mkr för förlaget Lind & Co. Det framgår av ett pressmeddelande om den nyemission som gjorts för att betala delar av köpesumman.

När Storytel köpte 70 procent av aktierna i Kristoffer Linds förlag Lind & Co meddelades att köpesumman inte skulle offentliggöras. Men även att en del av köpet skulle betalas med aktier.

Idag skriver Storytel i en pressrelease om den nyemission som gjorts med anledning av affären: ”Den 1 april 2021 tillträdde Storytel förvärvet av 70 procent av aktierna i det svenska förlaget Lind & Co. I enlighet med tidigare kommunicerad information erläggs köpeskillingen delvis kontant och delvis genom emission av aktier i Storytel AB (publ). Genom emissionen har idag 343 394 nya B-aktier emitterats. De nya aktierna motsvarar cirka 0,50 procent av det totala antalet aktier och röster i Storytel på en fullt utspädd basis.”

Bolaget skriver vidare:

”Teckningskursen i emissionen om cirka 230,64 kr beräknades som den volymviktade genomsnittskursen för Bolagets B-aktie under de 20 handelsdagar på Nasdaq First North Growth Market som föregick den dag som infaller tre vardagar före den 1 april 2021. Teckning och tilldelning av aktier har genomförts enligt plan och ökningen av Storytels aktiekapital har anmälts för registrering hos Bolagsverket.”

Så hur mycket fick Kristoffer Lind för sitt förlag? Det vet vi inte, eftersom parterna inte berättat hur stor del av köpet som betalats kontant respektive med aktier. Men vi vet nu att det var minst 79,2 Mkr. Eller om vi ser på vad aktiekursen (233,70 kr) är i skrivande stund: 80,3 Mkr.

Kuriosa: Storytel äger 70 procent av Lind & Co. Kristoffer Lind äger ca 0,5 % av Storytel.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL