Hört & läst 16 augusti

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

✈️ Resebokslyft. Brittiska reseförlag ser en ökad försäljning de senaste månaderna i takt med att restriktionerna för resandet lättat. Böcker om Japan fick ett lyft under OS, men även böcker om New York, Italien och Frankrike har ökat försäljningen. Förlagen menar dock att det kommer att ta flera år att nå nivåerna före pandemin. (The Bookseller)

📕 Mördarintervju. Thomas Sjöberg har i tre år brevväxlat med Johanna Möller (som 2017 dömdes till livstids fängelse för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma), och som första och hittills enda journalist intervjuat och filmat henne i fängelset. Resultatet är reportageboken Kvinnan som lekte med elden som utkommer 3 september.

Goodreadseffekt. Hur mycket påverkar egentligen betyg och omdömen på Goodreads försäljningen av en bok? En slutsats är snarare att högre försäljning ger fler betyg och recensioner, snarare än det omvända. (Book Riot)

📈 Skrivskoletillväxt. I spåren av pandemin har det dykt upp ”hundratals nya skrivarkurser” på nätet. Agenturer som Curtis Brown erbjuder kurser i skrivande både på distans och fysiskt. Experter varnar för att vissa kursarrangörer i sin marknadsföring lägger mer fokus på att deltagare ökar chansen till ett kontrakt med agenter/förlag än att utveckla sitt skrivande. (The Bookseller)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.