Lucinda Rileys son skriver klart sista delen i De sju systrarna

Harry Whittaker (foto: privat) och Lucinda Riley (foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva).

Den åttonde och sista delen i serien De sju systrarna kommer att publiceras våren 2023. Atlas – Historien om Pa Salt färdigställs av Lucinda Rileys äldste son Harry Whittaker.

Succéförfattaren Lucinda Riley avled i juni 2021 i cancer, innan hon hunnit avsluta sin bästsäljande bokserie De sju systrarna.

En kort tid innan hennes senaste bok Den saknade systern publicerades, meddelade Lucinda att det skulle komma en åttonde och sista del i De sju systrarna-serien, och lovade att besvara frågan som varit historiens hjärta: Vem är Pa Salt?

Innan hon gick bort hann Lucinda skriva flera viktiga scener och detaljerade anteckningar om historien. Hon uttryckte en tydlig önskan om att hennes äldste son, Harry, skulle avsluta serien om det värsta skulle hända. Lucinda och Harry arbetade tätt tillsammans med barnboksserien The Guardian Angels.

Nu är det bekräftat att boken Atlas – Historien om Pa Salt kommer att publiceras runtom i världen våren 2023, med Harry Whittaker som medförfattare. 

”Mamma har anförtrott mig seriens hemligheter, och jag kommer att hålla mitt löfte till henne genom att dela med mig av dem till hennes lojala läsare. Våren 2023 kommer hela världen få veta vem Pa Salt är och varför han adopterade systrarna. Vi tackar er alla för att ni givit oss tid och utrymme att sörja, och alla ni som har gett generösa bidrag till organisationen Mary’s Meals”, skriver Harry i ett uttalande.

– Vi är otroligt glada över att tillsammans med familjen Riley kunna fullfölja Lucinda Rileys önskan om att slutföra denna succéserie. Att det kommer en avslutande åttonde del var det bästa besked vi kunnat få. Det känns så fint att få ge läsarna slutet på den magiska historia som Lucinda Riley har efterlämnat åt världen, säger Karin Linge Nordh, Lucinda Rileys förläggare i Sverige, i ett pressmeddelande.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.