Harry Whittaker (foto: privat) och Lucinda Riley (foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva).

Lucinda Rileys son skriver klart sista delen i De sju systrarna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den åttonde och sista delen i serien De sju systrarna kommer att publiceras våren 2023. Atlas – Historien om Pa Salt färdigställs av Lucinda Rileys äldste son Harry Whittaker.

Succéförfattaren Lucinda Riley avled i juni 2021 i cancer, innan hon hunnit avsluta sin bästsäljande bokserie De sju systrarna.

En kort tid innan hennes senaste bok Den saknade systern publicerades, meddelade Lucinda att det skulle komma en åttonde och sista del i De sju systrarna-serien, och lovade att besvara frågan som varit historiens hjärta: Vem är Pa Salt?

Innan hon gick bort hann Lucinda skriva flera viktiga scener och detaljerade anteckningar om historien. Hon uttryckte en tydlig önskan om att hennes äldste son, Harry, skulle avsluta serien om det värsta skulle hända. Lucinda och Harry arbetade tätt tillsammans med barnboksserien The Guardian Angels.

Nu är det bekräftat att boken Atlas – Historien om Pa Salt kommer att publiceras runtom i världen våren 2023, med Harry Whittaker som medförfattare. 

”Mamma har anförtrott mig seriens hemligheter, och jag kommer att hålla mitt löfte till henne genom att dela med mig av dem till hennes lojala läsare. Våren 2023 kommer hela världen få veta vem Pa Salt är och varför han adopterade systrarna. Vi tackar er alla för att ni givit oss tid och utrymme att sörja, och alla ni som har gett generösa bidrag till organisationen Mary’s Meals”, skriver Harry i ett uttalande.

– Vi är otroligt glada över att tillsammans med familjen Riley kunna fullfölja Lucinda Rileys önskan om att slutföra denna succéserie. Att det kommer en avslutande åttonde del var det bästa besked vi kunnat få. Det känns så fint att få ge läsarna slutet på den magiska historia som Lucinda Riley har efterlämnat åt världen, säger Karin Linge Nordh, Lucinda Rileys förläggare i Sverige, i ett pressmeddelande.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »