Nordisk Film vill göra tv-serie på succébok av Carin Hjulström

Carin Hjulström Säbyholm
Författaren Carin Hjulström har gjort succé med serien "Säbyholms gröna fingrar". Foto: Gabriel Liljevall

Cosy crime-serien ”Säbyholms gröna fingrar” av Carin Hjulström är populär bland läsarna. Nu har Nordisk Film köpt rättigheterna för att förvandla Bara ett litet mord till en tv-serie.

– Det är en gammal dröm som går i uppfyllelse, att få se mina böcker bli tv-drama! Jag är så lycklig över att få samarbeta med superproffsiga producenten Maria Nordenberg. Det ska bli otroligt spännande att följa projektet till färdig tv-serie, säger Carin Hjulström i ett pressmeddelande.

Idag släpps andra delen i Carin Hjulströms omåttligt populära cosy crime-serie ”Säbyholms gröna fingrar”: Knappt en droppe blod. Och nästan samtidigt blev det klart att Nordisk Film köpt rättigheterna för att utveckla en större tv-serie utifrån första boken Bara ett litet mord.

– Jag har länge sökt efter en historia som utspelar sig utanför storstaden, i en grönare miljö. När jag läste Bara ett litet mord såg jag direkt en tv-serie framför mig. Det här är en genre som jag tror att tittarna vill se, en sorts feelgood som kan ge hopp om något annat än det vi upplever i världen just nu, säger Maria Nordenberg, som ligger bakom tittarsuccéer som ”Fröken Frimans krig”, i ett pressmeddelande.

Carin Hjulström är journalist, manusförfattare och programledare. Och författare till flera humoristiska relationsromaner som Finns inte på kartanIrene panik och Kärlek sökes. Värmen och humorn har hon bevarat i serien Säbyholms gröna fingrar, trots byte av genre.

– För mig kändes det självklart att inte gå åt det deppiga och grå nordic noir-hållet. Jag ville hitta en varmare deckarton. Och att skriva om just en plantskola är underbart, det är en så kreativ och mustig miljö. Man blir glad där det växer, säger Carin Hjulström.

När Bara ett litet mord släpptes för ett år sedan blev den omedelbart en läsarsuccé och har legat högt upp på topplistorna under 2020. Carin Hjulström har hittills skrivit förlagsavtal på sammanlagt fem böcker inom denna serie, så det blir fler böcker.

– Jag kände direkt att Säbyholm var en perfekt miljö för mysdeckare i bästa Morden i Midsomer-stil. Och därför är jag inte förvånad över att Carin nu efter tio år som författare skördar sina största framgångar hittills. Att boken nu blir tv-serie känns som ett naturligt och jätteroligt steg, säger Adam Dahlin, förlagschef på Bokförlaget Forum och förläggare till Bara ett litet mord.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,