Musikproducenten Kjell Andersson gav nyligen ut en bok om sin karriär; ”Ingen går hel ur det här". Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Kjell Anderssons hyllningsskiva från boken stoppas på musiktjänster

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ett vinylalbum tänkt att marknadsföra stjärnproducenten Kjell Anderssons nya bok har dragits tillbaka digitalt. Skivan medföljde i begränsad upplaga Anderssons självbiografi ”Ingen går hel ur det här”, där han gör bokslut över sin långa karriär.

Men i samband med att boken dök upp i bokhandeln i början av februari stoppades skivan på de digitala musiktjänster där den gjorts tillgänglig, skriver Expressen.

Anledningen stavas ”oklarheter vad gäller rättighetsläget”, uppger Albert Bonniers förlag för tidningen.

Skivan innehåller låtar med exempelvis Mauro Scocco, Andreas Mattsson, Peter LeMarc, Marie Fredriksson, Plura, Nisse Hellberg, Pernilla Andersson och Per Gessle.

– Per har spelat in en låt speciellt för att supporta Kjells bok och vinylen skulle tryckas i 300 exemplar och det var det som var överenskommet. Det skulle vara som en promotiongåva, säger Per Gessles manager Marie Dimberg till Expressen.

Det är ännu oklart om skivan återigen kommer att läggas ut på strömningstjänsterna.

Text: TT/Boktugg

LÄS ÄVEN: Ulf Lundells producent Kjell Andersson i ny bok om sprickan: Gått åt helvete

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.