Kjell Anderssons hyllningsskiva från boken stoppas på musiktjänster

Musikproducenten Kjell Andersson gav nyligen ut en bok om sin karriär; ”Ingen går hel ur det här". Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Ett vinylalbum tänkt att marknadsföra stjärnproducenten Kjell Anderssons nya bok har dragits tillbaka digitalt. Skivan medföljde i begränsad upplaga Anderssons självbiografi ”Ingen går hel ur det här”, där han gör bokslut över sin långa karriär.

Men i samband med att boken dök upp i bokhandeln i början av februari stoppades skivan på de digitala musiktjänster där den gjorts tillgänglig, skriver Expressen.

Anledningen stavas ”oklarheter vad gäller rättighetsläget”, uppger Albert Bonniers förlag för tidningen.

Skivan innehåller låtar med exempelvis Mauro Scocco, Andreas Mattsson, Peter LeMarc, Marie Fredriksson, Plura, Nisse Hellberg, Pernilla Andersson och Per Gessle.

– Per har spelat in en låt speciellt för att supporta Kjells bok och vinylen skulle tryckas i 300 exemplar och det var det som var överenskommet. Det skulle vara som en promotiongåva, säger Per Gessles manager Marie Dimberg till Expressen.

Det är ännu oklart om skivan återigen kommer att läggas ut på strömningstjänsterna.

Text: TT/Boktugg

LÄS ÄVEN: Ulf Lundells producent Kjell Andersson i ny bok om sprickan: Gått åt helvete

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,