ANNONS

Kjell Anderssons hyllningsskiva från boken stoppas på musiktjänster

Musikproducenten Kjell Andersson gav nyligen ut en bok om sin karriär; ”Ingen går hel ur det här". Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Ett vinylalbum tänkt att marknadsföra stjärnproducenten Kjell Anderssons nya bok har dragits tillbaka digitalt. Skivan medföljde i begränsad upplaga Anderssons självbiografi ”Ingen går hel ur det här”, där han gör bokslut över sin långa karriär.

Men i samband med att boken dök upp i bokhandeln i början av februari stoppades skivan på de digitala musiktjänster där den gjorts tillgänglig, skriver Expressen.

Anledningen stavas ”oklarheter vad gäller rättighetsläget”, uppger Albert Bonniers förlag för tidningen.

Skivan innehåller låtar med exempelvis Mauro Scocco, Andreas Mattsson, Peter LeMarc, Marie Fredriksson, Plura, Nisse Hellberg, Pernilla Andersson och Per Gessle.

– Per har spelat in en låt speciellt för att supporta Kjells bok och vinylen skulle tryckas i 300 exemplar och det var det som var överenskommet. Det skulle vara som en promotiongåva, säger Per Gessles manager Marie Dimberg till Expressen.

Det är ännu oklart om skivan återigen kommer att läggas ut på strömningstjänsterna.

Text: TT/Boktugg

LÄS ÄVEN: Ulf Lundells producent Kjell Andersson i ny bok om sprickan: Gått åt helvete

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL