David Lagercrantz om läsfrämjaren Zlatan

Memoarkungen. När Zlatan meddelade att han lägger fotbollsskorna på hyllan blev David Lagercrantz nedringd. Han skrev Zlatanbiografin Jag är Zlatan : Min historia som kom ut första gången 2011 och sålde 415 000 ex på en månad. En bok som nådde ut till många pojkar och män som sällan eller aldrig läser böcker.
– Det för mig var det vackraste som finns. Jag brukar säga att det är det största Zlatan gjort, han fick folk att börja läsa och att läsa är en väg in i samhället, sägre Lagercrantz till SVT.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL