Anthony Doerr ny bok
Författaren Anthony Doerr. Foto: Pressbild/Bookmark.

Ny bok av Anthony Doerr i höst – ”Ljuset vi inte ser” har sålt 300 000 exemplar i Sverige

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Anthony Doerrs kommande bok Cloud Cuckoo Land släpps i september – samtidigt i hela världen inklusive Sverige. Den nya romanen är en uppföljare till världssuccén, Pulitzerpris-vinnaren Ljuset vi inte ser som sålt 300 000 exemplar i Sverige.

Precis som Boktugg berättade i måndagens nyhetsbrev kommer Anthony Doerr med en ny roman till hösten. Nu bekräftar hans svenska förlag Bookmark i ett pressmeddelande att de kommer att ge ut även den nya boken.

– Få författare har förmågan att skapa samma känslomässiga nerv som Anthony Doerr, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson.

”Pulitzerpriset, Carnegie-medalj, ABIA-vinnare och över en halv miljon femstjärniga läsaromdömen – Ljuset vi inte ser är en bok som slagit de flesta rekord i popularitet hos läsarna, och sålt i över 300 000 exemplar bara i Sverige”, skriver Bookmark och, som Boktugg berättade i nyhetsbrevet, ytterligare 9 miljoner exemplar globalt.

Anthony Doerrs nya bok Cloud Cuckoo Land handlar precis som Ljuset vi inte ser om den grymhet som mänskligheten måste genomleva och den godhet som göms i djupet av våra hjärtan.

”Det är en storslagen roman som spänner över tre olika tidsåldrar och skeenden – belägringen av Konstantinopel 1453, en attack mot ett bibliotek i dagens Idaho och en rymdfärd mot en främmande exoplanet i en avlägsen framtid. De tre historierna förenas genom tid och rum med hjälp av litteraturens kraft”, enligt Bookmark. 

Den svenska titeln är ännu ej bestämd. Manni Kössler, som översatte Anthony Doerrs debutroman Grace, kommer även att stå för översättningen av Cloud Cuckoo Land

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ny poesi utforskar mäns våld mot kvinnor

Diktsamlingen Hennes uppgång och fall beskriver en kärleksrelation som inleds med intensiv förälskelse men sedan övergår i våld. Det är Marie Strömbergs debut som författare men flera av dikterna skrev hon redan för 20 år sedan.

– De är inspirerade från samtal jag hade med kvinnor när jag jobbade natt inom psykiatrin. Många hade blivit utsatta för övergrepp och jag började skriva dikter för att bearbeta det jag fick höra. Det kändes viktigt att skriva ner deras berättelser för att dokumentera dem, säger Marie Strömberg.

Några av dikterna handlar om henne själv, men även majoriteten av dem som inte gör det är skrivna i jag-form. Ett stilistiskt grepp för att komma närmare läsaren.

– Jag tycker att det blir starkare i jag-form, men ville också skriva genom betraktarens ögon, säger hon.

Att det blev just poesi beror på att hon tycker om att utforska språket och leka med ord.

– I en dikt måste man väga varje ord och om man byter ut ett ord kan texten få en helt annan betydelse. Jag gillar att man kan uttrycka så mycket med några få rader, säger hon.

Text: Evelina Hertz

(...) Läs hela artikeln »