ANNONS

Ny bok av Anthony Doerr i höst – ”Ljuset vi inte ser” har sålt 300 000 exemplar i Sverige

Anthony Doerr ny bok
Författaren Anthony Doerr. Foto: Pressbild/Bookmark.

Anthony Doerrs kommande bok Cloud Cuckoo Land släpps i september – samtidigt i hela världen inklusive Sverige. Den nya romanen är en uppföljare till världssuccén, Pulitzerpris-vinnaren Ljuset vi inte ser som sålt 300 000 exemplar i Sverige.

Precis som Boktugg berättade i måndagens nyhetsbrev kommer Anthony Doerr med en ny roman till hösten. Nu bekräftar hans svenska förlag Bookmark i ett pressmeddelande att de kommer att ge ut även den nya boken.

– Få författare har förmågan att skapa samma känslomässiga nerv som Anthony Doerr, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson.

”Pulitzerpriset, Carnegie-medalj, ABIA-vinnare och över en halv miljon femstjärniga läsaromdömen – Ljuset vi inte ser är en bok som slagit de flesta rekord i popularitet hos läsarna, och sålt i över 300 000 exemplar bara i Sverige”, skriver Bookmark och, som Boktugg berättade i nyhetsbrevet, ytterligare 9 miljoner exemplar globalt.

Anthony Doerrs nya bok Cloud Cuckoo Land handlar precis som Ljuset vi inte ser om den grymhet som mänskligheten måste genomleva och den godhet som göms i djupet av våra hjärtan.

”Det är en storslagen roman som spänner över tre olika tidsåldrar och skeenden – belägringen av Konstantinopel 1453, en attack mot ett bibliotek i dagens Idaho och en rymdfärd mot en främmande exoplanet i en avlägsen framtid. De tre historierna förenas genom tid och rum med hjälp av litteraturens kraft”, enligt Bookmark. 

Den svenska titeln är ännu ej bestämd. Manni Kössler, som översatte Anthony Doerrs debutroman Grace, kommer även att stå för översättningen av Cloud Cuckoo Land

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL